V vrtcu smo zato za vsak dan v tednu otrokom pripravili različne dejavnosti, ob katerih smo se povezali tudi z zunanjimi izvajalci. 

Obeležili smo dan zdravja, na katerem smo v uvodnem delu nastopali tudi otroci skupin Pikapolonice ter Metulji s plesno točko Telovadba. Obiskali smo lekarno, zobozdravstveno postajo, ogledali smo si tudi model črevesja, reševalno vozilo in ostale stojnice. Posladkali smo se tudi s slastnimi jabolki in piškotki.

Obiskal nas je terapevtski kuža Tuki iz društva Tačke Pomagačke. Tukiju smo se predstavili, ga pobožali, počesali, ga nahranili in mu metali njegovo najljubšo igračko. 

Sredo smo namenili radovednosti. Vsaka skupina je otrokom v igralnici pripravila različne dejavnosti, s katerimi smo spodbujali njihovo vedoželjnost in domišljijo.  

Udeležili smo se tudi pravljičnih uric v občinski knjižnici, kjer nam je knjižničarka Nežka zastavila nekaj ugank ter prebrala pravljico. Nato pa so otroci tudi sami raziskovali otroški kotiček v knjižnici in si ogledovali knjige. 

V petek pa smo za zaključek tedna plesali ob ljudski glasbi in spoznavali igre, ki so se jih igrali že naši starši in stari starši. Na koncu pa smo se pozabavali še z mavričnim padalom, nad katerim so bili otroci več kot navdušeni. 

Zapisala: Teja Oblak