Potoška osnovna šola tudi letos sodeluje v slovenski mreži tako imenovanih »zdravih šol«. V okviru te vključenosti smo se pridružili vseslovenski akciji Pokloni čas, polepšaj dan, katere namen je okrepiti sodelovanje in solidarnost med ljudmi različnih starosti in tako spodbujati medgeneracijsko razumevanje in sodelovanje. Ker pa 1. oktobra obeležujemo še mednarodni dan starejših, smo v petek, 29. septembra, obiskali naš dom starejših občanov na Hribu. S kulturnim nastopom naših učencev smo jim želeli polepšati dan.

Pevci mladinskega pevskega zbora pod vodstvom zborovodkinje Alenke Žagar so zapeli pesmi Domovina in Banua, sedmošolke, vključene v gledališki klub pod mentorskim vodstvom Bogdane Mohar, pa so predstavile nekaj recitacij slovenskih pesnikov, ki so razmišljale o življenju, modrosti in starosti, in v dveh kratkih šaljivih prizorčkih pokazale, kako drugačen svet živijo dandanašnji mladi, ki pa so kljub temu zelo ljubeče in tesno povezani s svojimi ljubljenimi babicami, dedki ali starejšimi sosedi. Čisto na koncu smo prav vsakemu oskrbovancu doma podarili rožico, ki so jo iz papirja prav zanje pri podaljšanem bivanju izdelali prvošolci naše šole.

Obiskovalci, ki se jih je zbralo kar lepo število, so bili našega obiska veseli. Zahvalili smo se jim za pozornost in jim obljubili, da še pridemo mednje.