Zgodilo se je v vrtcu

Kaj vse smo počeli, Oglejte si čudovite fotografije naših učencev in malčkov. Razvedri pa naj vas tudi kakšen videoposnetek
Natečaj - Trajnostna energija 020, oktober 2020

Z najstarejšo starostno skupino Metulji smo se prijavili na natečaj Trajnostna energija 020, ki ga organizira družba Borzen. 

Cilj natečaja je ozaveščanje in spodbujanje otrok in mladostnikov k učinkovitejšemu ravnanju z energijo in viri.

Tema natečaja je bila izdelava maskote, lika ali lutke, ki vsebinsko zajema naslednja ključna sporočila:

 • Z učinkovito rabo energije varujemo naše okolje in ustvarjamo lepši svet za nas in naše zanamce ter vsa živa bitja.
 • Vsak posameznik lahko s svojimi dejanji prispeva k učinkoviti rabi energije.
 • Vsi smo odgovorni za energijo, ki jo porabimo, s tem pa tudi za varovanje našega okolja.
 • Z učinkovito rabo energije prihranimo naravne vire in denar.

V sklopu tematike so se sodelujoči na natečaju posvečali različnim temam kot so:

 • kako varčujemo z elektriko
 • kako ravnamo z odpadki
 • kako smo učinkoviti v prometu
 • kako se ogrevamo in učinkovito ravnamo s toplotno energijo
 • kako varčujemo z vodo
 • kako učinkovito ravnamo s hrano
 • s kakšnimi ukrepi lahko prispevamo k učinkovitejši rabi energije …
Naša maskota, ki smo jo poimenovali Žarka  otroke ozavešča in jih obenem spodbuja k učinkovitejši rabi energije in skrbi za okolje.
Napisi, kot so “ugasni luč, ločuj odpadke, ne puščaj odprtih vrat, zapiraj vodo, ne meči hrane stran …” kateri so razobešeni po vrtcu, otroke vsak dan znova opominjajo kako zelo je pomembno, da skrbimo za učinkovito rabo energije in naše okolje.

 

Predstava in obisk Dedka Mraza, 19. december 2019

V četrtek, 19. 12. 2019, je bila telovadnica polna vrtčevskih otrok. Vsako leto v tem predprazničem času otroke obišče Dedek Mraz in jih razveseli z novimi igračami. Letos prvič pa se je dogodek odvijal v popoldanskem času, tako da so lahko z otroki prišle tudi njihove družine.

Gledališče Ku –kuc je najprej uprizorilo predstavo Škratka sladka. Sladkosnedi škratje, kot je Škratka sladka, niso radi sami za praznike. Čaranje ji je šlo kar dobro od rok, pri peki prazničnih piškotov, štetju in razpletanju zapletenih namigov tete Omlete pa je potrebovala pomoč. Otroci iz publike so Škratki pomagali pripeljati predstavo do srečnega konca.

Temu pa je sledil še prihod Dedka Mraza, obdaritev vseh vrtčevskih skupin in obdaritev prav vsakega otroka posebej. Dedek Mraz zna izbrati igrače, ki navdušijo prav vse, od najmlajših do najstarejših. Obdaril pa je  je tudi otroke, ki ne obiskujejo vrtca. Kmalu bo leto naokoli in mogoče spet pride dobri stari mož…  Tudi letos hvala Občini Loški Potok, da ima poseben posluh za predšolske otroke in nam pomaga pri izvedbi obiska.

Zapisala: Monika Marjanovič

Obisk Poskočnih muzikantov in maskote Pikapolonice, 9. december 2019

 

Obisk Poskočnih muzikantov se predhodno navezuje na sodelovanje v nagradnem natečaju – Poskočna turneja. Z glasovanjem smo zbrali dovolj glasov, tako da smo bili deležni obiska dveh glasbenikov in zasedbe Poskočnih muzikantov ter maskoto Pikapolonice.

Zapisala: Vanja Mihelič

Sodelovanje na prižigu lučk, 7. december 2019

Otroci iz vrtca iz starejših starostnih skupin (Metulji, Pikapolonice in Medvedki) skupaj z njihovimi vzgojiteljicami, so sodelovali na povabilo Občine Loški Potok na prižigu lučk. Dogajanje se je odvijalo v centru Hriba. Bilo je druženje krajanov pod okrašeno smreko, v sklopu katerega je bil tudi krajši kulturni program. Otroci iz vrtca so nastopili z deklamacijo Sabine Mali: Bacili in slovensko ljudsko pesmijo Zima je prišla.

Zapisala: Vanja Mihelič

Čebelica, moja prijateljica, 11. - 15. november 2019

V tednu od 11. 11. do 15. 11. 2019 smo v vrtcu posvetili pozornost temi Čebelica, moja prijateljica in na to temo izvajali različne dejavnosti. Obiskal nas je čebelar in nam predstavil svoje delo in opremo, poskusili smo med, ogledali smo si posnetke, kako pomembne so čebele, šli smo se prirejene družabne igre o čebelah, barvali in ustvarjali smo panje, poslušali zgodbe o čebelah ipd.

Na koncu tedna, v petek, pa je otroke v vrtcu pričakal tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je, kot vsako leto, tudi letos eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane, ki ga skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji.

V vrtcu smo si po dobrem in super zajtrku dopoldne popestrili s harmonikarjem Stankom Modicem in skupaj ob zvokih harmonike zapeli pesem Čebelar ter se tako pridružili vseslovenskemu petju. Prepevali smo tudi ostale pesmi, ploskali smo, plesali, vriskali … Bilo je zabavno, sproščeno in nekaj drugačnega.

Zapisala: Urška Levstek Bartol

Cici natečaj »PRAVLJIČNI SVETOVI SVETLANE MAKAROVIČ IN JELKE REICHMAN«

Odločili smo se, da bomo sodelovali na »Cici natečaju« in se na ta način tudi poklonili znanima slovenskima umetnicama. Priljubljena pisateljica Svetlana Makarovič in ilustratorka Jelka Reichman sta letos namreč praznovali visok in okrogel rojstni dan – osemdesetletnico življenja.

Za sodelovanje v natečaju smo se odločili tudi zato, ker se zavedamo, da je to odlično izhodišče za spodbujanje branja in pogovor ob dobrih ilustracijah.

Tako Svetlana Makarovič kot Jelka Reichman sta naši spremljevalki na področju branja že od kar pomnimo. V mesecu oktobru smo njunim delom namenili še večjo pozornost.

V šolski knjižnici smo si sposodili vrsto njunih del, od tistih najstarejših do najnovejših, jih skupaj z otroki prebirali ter v skupnem prostoru naredili razstavo. Pri tem so nam pomagali tudi otroci in njihovi starši, saj so pripomogli k dopolnitvi razstave tudi s knjigami od doma.

O našem delu smo napisali poročilo in posredovali fotografije iz naše razstave.

V natečaju je sodelovalo skupaj 69 vrtcev, 56 osnovnih šol in ena knjižnica.

Sodelovanje nam je bilo resnično v veliko veselje, novica, da smo postali eni izmed 10 nagrajencev pa je bila vrhunec. Prejeli bomo knjige Založbe mladinska knjiga, ki nas bodo ponovno popeljale v svet domišljije in nam pomagale razvijati predbralne zmožnosti.

Zapisala: Vanja Mihelič

Sodelovanje na šolskem krosu

Zelo radi imamo gibalne dejavnosti, zato smo se udeležili šolskega krosa tudi otroci iz vrtca. Po zajtrku smo se pridružili učencem in se peš odpravili proti Lomu. Na poti smo opazovali spremembe v naravi in domače živali na pašniku. Čeprav je bila pot kar dolga, smo jo premagali brez večjih težav.  Na cilju nas je pričakala množica učencev in učiteljev iz okoliških šol, ki so se pripeljali z avtobusi. Pripravljali so se na tek. Otroci iz vrtca, ki so želeli preteči del proge za kros, so se pripravili na start. Ostali smo jih spodbujali ob progi. Vsi so uspešno opravili svojo nalogo. Okrepčali smo se s sadno malico in čajem. Pri teku smo spodbujali še prvo skupino učencev. Nato pa smo se polni vtisov z avtobusom odpeljali nazaj v vrtec saj je bil že čas za kosilo.

Zapisala: Vesna Mikolič

Jesensko druženje s starši, 9. oktober 2019

Oktober je pomemben mesec, saj je en teden posvečen otrokom – TEDEN OTROKA, je pa pomemben mesec tudi zato, ker je to MESEC POŽARNE VARNOSTI. Letos smo želele strokovne delavke vrtca združiti ta dva pomembna dela v naše že tradicionalno druženje z otroki in starši.

V tednu otroka, in sicer v sredo, 9. 10. 2019,  smo skupaj z otroki in starši odšli na večerni pohod v soju svetilk. Svetilke so otroci naredili v vrtcu, prinesli pa so jih na srečanje. Dobili smo se v industrijski coni v Malem Logu, nato pa smo s prižganimi svetilkami odšli na kratek pohod proti »Kalu«. Ko smo prišli, nas je tam že pričakalo presenečenje, ogenj, ki je bil nekoliko manjši zaradi vremenskih razmer, saj je ravno ta dan pihal zelo močan veter. Otroci, starši in vzgojiteljice smo naredili velik krog ob ognju in veselo zapeli ter zaplesali. Nato pa smo otroke povprašali kaj menijo ali lahko pustimo ogenj v naravi. Otroci so znali povedati, da se to ne sme in da bi bilo potrebno poklicati gasilce, da ogenj pogasijo. Povedali smo tudi, da gasilce pokličemo na številko 112. In res smo jih poklicali… Gasilci so prišli z dvema gasilskima avtomobiloma, svoj prihod pa so naznanili z utripajočimi lučmi in zvokom siren. V intervencijo so bili poklicani gasilci PGD Mali Log in gasilci PGD Hrib. Otroci so bili nad samim prihodom zelo navdušeni. Gasilci so uspešno pogasili ogenj.  Za gašenje so uporabili tudi »gasilsko peno« ki je bila otrokom nadvse zanimiva. Poveljnik Gasilske zveze Loški Potok, tov. Samo Ravnikar, nas je ves čas intervencije lepo informiral o delu gasilcev in poteku celotne intervencije. Ogledali smo si lahko tudi gasilsko opremo, gasilske avtomobile in nato skupaj z gasilci naredili skupinsko (»gasilsko«) fotografijo. Na koncu smo se odpravili še k gasilnemu domu, kjer smo se okrepčali s toplim čajem in prigrizki ter malo poklepetali. Najlepše pa je bilo videti zadovoljne in nasmejane obraze ob zaključku dogodka.

Hvala vsem staršem in otrokom za tako številčno udeležbo. Predvsem pa bi se radi zahvalili vsem prostovoljnim gasilcem, ki so nam s svojo prisotnostjo in pripravljenostjo polepšali dogodek, otrokom pa pričarali nepozabno doživetje.

HVALA in z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«!

Zapisala: Nina Debeljak

Sodelovanje v nagradnem natečaju – POSKOČNA TURNEJA, 4. oktober 2019

Jesen v vrtcu je vedno zabavna. Tokrat smo si jo še dodatno popestrili s sodelovanjem v nagradnem natečaju, ki je bil organiziran pod okriljem otroške trgovine Pikapolonica in Poskočnih Muzikantov.

Z izbrano skupino otrok smo posneli videoposnetek na pesem Poskočnih muzikantov z naslovom Pika Poka. Moramo poudariti, da smo se ob tem vsi skupaj zelo zabavali. Same priprave so potekale že nekaj tednov prej, zbirali smo ideje na kakšen način bomo zastavili zgodbo, zbirali smo pripomočke, učili smo se koreografijo, iskali smo kostume itd. Na dan, ko smo vse skupaj posneli, nas je pričakalo sonce ter nasmejani obrazi otrok. Nastal je končni izdelek, ki je bil več kot odličen.

Po oddaji videoposnetka, je glasovanje potekalo preko družabnega omrežja Facebook.

Posnetek je preplavil naše profile, vstopili smo v tekmovanje za nagrado. Glasovanje je potekalo skoraj mesec dni, glasove smo lahko oddajali vsak dan, vsakih 24 ur.

V kolikor bi si želeli ogledati posnetek, si ga lahko ogledate na povezavi: https://www.youtube.com/watch?v=RdAt-bsNzag

Zbrali smo dovolj glasov, tako da bodo Poskočni muzikanti (Dejan in Joži) skupaj z maskoto Pikapolonice, 9. decembra 2019, zarajali skupaj z nami.

Zapisala: Vanja Mihelič

Teden otroka®- 7. -13. oktober 2019

Teden otroka se je pričel v ponedeljek 7. oktobra 2019. Gre za projekt ZPMS, ki se vsako leto začne prvi ponedeljek v oktobru in traja 7 dni ter temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka. V tem času se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke po celi Sloveniji.

Letos je bila osrednja tema omenjenega tedna »Naše pravice«. K odločitvi za temo je botrovalo tudi dejstvo, da v letošnjem letu obeležujemo 30 let od sprejetja Konvencije o otrokovih pravicah (20. novembra 1989 jo je sprejela Generalna skupščina Združenih narodov).

Naš glavni namen poleg vseh ostalih aktivnosti, ki smo jih izvedli v vrtcu, je bil v Tednu otroka in bo tudi v prihodnosti, ozaveščanje otrok o pomembnosti njihovih pravic. Prav je, da jih vsi poznamo. Prav pa je tudi, da jih vsi upoštevamo. Vsi ljudje (odrasli in otroci) imamo svoje pravice. Le odrasli pa smo tisti, ki skrbimo, da pravice otrok niso kršene. Biti otrok ne sme biti boleče in vendar pogosto je. Ne le tam nekje daleč. Otroci niso naša lastnina, niso kos pohištva. Zaupani so nam, da jih imamo radi, da jih učimo, vzgajamo, nudimo varnost … Bodimo odgovorni in prenesimo to na mlade generacije.

Naj ne bo samo 20. november dan, ko se spomnimo na pravice otrok, naj bo tako vsak dan.

Zapisala: Vanja Mihelič

Policist Goran

V sredo, 12. 06. 2019, nas je pred šolo obiskal policist Goran. Prišel je s policijskim motorjem, katerega nam je predstavil in razkazal, pokazal je dodatno opremo, ki jo uporabljajo policisti in z otroki obnovil znanje o varni uporabi zaščitne čelade. Skupaj smo naredili tudi eksperiment z jajcem, da so otroci lahko zelo nazorno videli, kaj se lahko zgodi z glavo, če nimamo čelade. Kdor je želel, je šel lahko sedet na motor, kar je bila za otroke zelo zanimiva izkušnja. Otroci so imeli željo, da slišijo in vidijo tudi utripajoče lučke in sireno.

Zapisala: Urška Levstek Bartol

Terapevtski pes Krištof na obisku

V četrtek, 06. 06. 2019, smo v vrtcu imeli poseben obisk. Obiskal nas je terapevtski kuža Krištof in njegova vodnica Milena. Sta iz društva Tačke pomagačke, ki je prostovoljno društvo in terapevtsko delo s pomočjo psov opravlja že v 126 različnih ustanovah po vsej Sloveniji. Za svoje delo so vodniki in psi ustrezno usposobljeni.

Otroci so Krištofa in njegovo vodnico toplo sprejeli, bili so navdušeni in hkrati zelo pogumni. Psa se niso prestrašili, temveč z veseljem sprejeli nalogo, da so ga malce očedili, mu dali vodo, da je pil, naučili so se z vrečko pobrati kakec (namesto pravega so imeli plastelin), opazovali so, kako mu vodnica umiva zobe, na ukaz ji je skočil na iztegnjene roke in se skril, z veseljem je vzel in pojedel hrano, ki je bila tudi nagrada za vse, kar nam je pokazal. Krištof je šel s starejšimi otroki tudi na sprehod in na igrala.

Zapisala: Urška Levstek Bartol

Zaključni izlet vrtca - 1. 6. 2019

Tako kot vsako leto, smo se tudi letos odpravili na zaključni vrtčevski izlet. Šli smo v Arboretum Volčji Potok, v park s peščenimi potmi, ki ponuja možnosti dolgih sprehodov in sproščenega počitka v miru in zelenju. Otroci so imeli možnost igre na igralih, vožnjo z vlakom, ogled dežele pravljičnih junakov, dinozavrov, velikanov morskih globin ipd.

Zapisala: Urška Levstek Bartol

 

Prireditev Prijateljstvo združuje

V četrtek, 21. 3. 2019, smo imeli v šolski telovadnici že tretjo leto zaporedoma prireditev z naslovom »Prijateljstvo združuje«.

Od priprav do izvedbe prireditve je trajalo skoraj 2 meseca. Naš trud pa je bil poplačan z velikim obiskom prireditve.

Nastopali so vsi otroci iz vrtca, od najmlajšega do najstarejšega.

Starši in drugi obiskovalci so prisluhnili deklamacijam, pesmim, dramatizaciji in plesu. Nastopajoči otroci so staršem s svojo igrivostjo pričarali ponos in obilo nasmehov na lica vseh obiskovalcev.

Program so povezovale tri vzgojiteljice, ki so se prelevile v nadvse simpatične žabe. Skozi njihovo zgodbo smo želeli prikazati pomen prijateljstva, kar je bila tudi rdeča nit letošnje prireditve.

Po koncu so si obiskovalci lahko ogledali tudi zapise o prijateljstvu, ki so jih povedali otroci drugega starostnega obdobja, poleg tega pa smo imeli tudi manjšo razstavo njihovih umetnin prav na to temo.

Skupaj smo preživeli čudovito popoldne.

Zapisala: Vanja Mihelič

Pustno rajanje

Pustni teden se je v vrtcu pričel že pred pustnim torkom in je trajal praktično cel teden, vrhunec pa je dosegel na pustni torek.

Na ta dan so vsi otroci pobegnili iz vrtca. Vanj so se naselile maškare, ki so s svojim plesom, petjem in rajanjem poskušale priklicati pomlad. Opaziti je bilo leve, kavboje, pikapolonice, čebele, princese in še marsikaj.

Starodavna šega je čas rajanja in veselja. Kot vsako leto doslej, je bilo tudi tokrat pestro. Kot se spodobi na ta dan, smo se zjutraj najprej posladkali s pustnim krofom, kasneje pa je sledilo skupno rajanje ob glasbi v telovadnici. Starejši starostni skupini sta obiskali tudi varovance v domu starejših občanov in tako prinesli veselje in pustno vzdušje tudi k njim.

Skozi dan so otroci s svojim veseljem preganjali zimo in klicali pomlad.

Bilo je sladko in veselo. Pustni torek pa smo preživeli norčavo in dobre volje.

Zapisala: Vanja Mihelič

Prireditev in obisk dedka Mraza

Tudi letos je prišel med nas.

V decembru nas je skupaj čarodejem Joletom Coletom obiskal v šolski telovadnici in tako razveselil naše otroke.

Čarodej Jole Cole je osvojil otroška srca z otroško magijo. Otrokom je prikazal nekaj smešnih in zabavnih čarovnij, pri čemer so mu pomagali tudi otroci.

Nato pa je v dvorano vstopil nihče drug kot dedek Mraz.

Bradatega dedka izpod Triglava so otroci veselo pozdravljali, pozorno  poslušali njegove besede, se mu smejali. Ker obstaja veliko pesmi o dedku Mrazu in jih otroci precej dobro poznajo, so mu v zahvalo za njegov obisk, tudi zapeli.

Na koncu so otroci dobili tudi skupinska darila, ki v tem času ne smejo manjkati. Glavni cilj obiska je bil razveselitev otrok in cilj smo dosegli, iskrice v očeh so se prižgale.

Obljubil nam je tudi pošiljko snega in obljubo je držal.

Zapisala: Vanja MIhelič

Božično-novoletno druženje "Pravljični sprehod po gozdu"

Mesec december, čas praznikov, okraševanja, obdarovanja, dobre volje, radosti … in ravno zato smo se odločili, da pripravimo druženje s starši, starimi starši, sestricami in bratci.

Druženje smo si zamislili z dogodkom v telovadnici. Pripravili smo različne kotičke, kateri so bili bazar, kjer so bili različni izdelki (svečniki, nakit, mila, obeski za ključe, božična trava), poslikava obrazov, sejem rabljenih knjig, plesni kotiček, gibalni kotiček in kotiček za okrepčilo-kokice, piškoti in čaj.

Ko so starši, otroci, babice, dedki, sestrice in bratci prihajali v telovadnico, smo jih najprej pozdravili, predstavili naš dogodek, posamezne kotičke, nato pa z odštevanjem prižgali lučke in se začeli zabavati.

Starši in otroci so lahko odšli po žetone, da so si pri sovi in njeni pomočnici izmenjali knjige, s prostovoljnimi prispevki so si pri gospe Božičkovi izbrali izdelek, šli so v plesni brlogec, kjer so z vzgojiteljicama plesali in se gibali, na lastno odgovornost so odšli skakat po blazinah, k jelenčku Rudolfu so odšli po kokice, ki je jih pekel v mikrovalovnih pečicah, vzeli so si čaj, piškote, ki so jih spekli otroci iz skupine Metulji in se tako malce okrepčali. Nekateri so imeli možnost, da se usedejo na klopi in preprosto opazujejo in občudujejo pravljični sprehod po gozdu. Otroci so uživali, imeli so polno energije, interesa in volje do druženja in sodelovanja.

Vzgojiteljice smo bile vesele, saj nam njihovo zadovoljstvo in nasmehi na obrazih dajo še več energije in volje za nadaljnja skupinska druženja.

Jesenski pohod

Na lep, sončen oktobrski dan smo združili prijetno s koristnim. Vzgojiteljice, otroci in njihovi starši smo se odpravili na jesenski pohod. Zbrali smo se v Travniku na vasi pri kapelici, nato pa smo se podali proti Malnom, natančneje »za vodo«. Pot je bila lepo urejena, za kar so nam bili še posebej hvaležni naši najmlajši otroci – »vozičkarji«.

Med samo hojo smo lahko občudovali idilično naravo, sonce nas je prijetno božalo s toplimi žarki in ob poti nas je glasno, rezgetajoče se, pozdravila še čreda konj. Po vasi je donel otroški smeh, vsi smo veselo klepetali, se zabavali, otroci so tekali naokrog…

Ko smo prispeli do našega cilja, smo vzgojiteljice zaupale otrokom, da se nekje v bližini skriva zaklad. Otroci so dobili nalogo, da ga poiščejo. Ni trajalo veliko časa, saj so takoj odhiteli na lov za skritim zakladom, ki prav kmalu ni bil več skrit. Radovedno so ga odprli in se posladkali z dobrotami, ki so bile v veliki rjavi skrinji – našem zakladu.

Po veselem presenečenju, smo vzgojiteljice prinesle velike, pisane balone. Vsaka skupina je dobila svoj balon. Po vrsti, od najmlajše do najstarejše skupine, smo se zbrali ob balonih, na katerih so bile zapisane želje otrok. Na glas smo povedali kaj si želimo in želje, skupaj z baloni poslali visoko v zrak.

Iz daljave smo opazovali kako se baloni dvigajo v nebo. To je bil res čaroben trenutek! Počutili smo se prijetno in v želji, da se naši baloni želja uresničijo, smo se odpravili nazaj h kapelici, kjer smo se še malo okrepčali, nato pa zadovoljnih obrazov odšli domov.

Zapisala: Nina Debeljak

Teden otroka

 

Od 1. do 7. oktobra smo praznovali Teden otroka, katerega je bila letošnja osrednja tema – Prosti čas.

Tudi v našem vrtcu smo se skozi igro osredotočili na pomen kvalitetnega preživljanja prostega časa. Zavedamo se kako dragocen in pomemben je, tako za otroka, kot za celotno družino. Gre za tisti čas, ko si ga otroci lahko organizirajo po svoje, čas ko iščejo tisto, kar jih veseli in navdušuje.

Vzgojiteljice so čez cel teden pripravile za otroke pestre obogatitvene dejavnosti.

V sodelovanju s Knjižnico Miklova hiša, nas je obiskala gospa Nežka Mohar Gačnik in otrokom pričarala posebne bralne urice. Otroci so si lahko sami skreirali »dan po otroško«. V starejših starostnih skupinah so ustvarjali na temo prostega časa ter pripovedovali kaj za njih pomeni prosti čas, kaj delajo v tem času, ali jim je dolgčas itn. Potekale so različne igre in druženja na prostem ter sprehodi v bližnji in daljni okolici. Otroci iz skupine Metulji in Pikapolonice so šli na pohod v Mali Log, Metulji pa so v tem tednu opravili še nekoliko daljši pohod in sicer so šli v Lom na ogled šolskega krosa. Sedaj, ko smo v vrtcu združeni in imamo odličen in svetel osrednji prostor, le tega tudi večkrat izkoristimo. Otroci iz vseh skupin so se skupaj tudi družili ter prepevali in plesali ob glasbi. Priredili smo še vrsto drugih aktivnosti, ob katerih so otroci uživali.

Ne le za Teden otroka, ampak vse dni spodbujamo in učimo otroke, da se družijo s prijatelji, da poslušajo sebe in izražajo svoje potrebe ter se učijo sprejemati kompromise, ki so nujni v današnjem svetu.

Zapisala: Vanja Mihelič

Obisk Dedka Mraza

Otroke vrtca je obiskal Dedek Mraz. Pričakali so ga skupaj z učenci od 1. do 3. razreda ob vragolijah čarovnika Stena Vilarja.

Dostopnost