Zgodilo se je v šoli

Kaj vse smo počeli, Oglejte si čudovite fotografije naših učencev in malčkov. Razvedri pa naj vas tudi kakšen videoposnetek
Zbirka "SINJI GALEB" praznuje 70 LET

Založba Mladinska knjiga, ki je bila ustanovljena leta 1945, se je zavezala, da bo izdajala kakovostne mladinske in otroške knjige, zato je leta 1952 ustanovila knjižno zbirko Sinji galeb.

Letos tako obeležujemo 70 let te izjemno priljubljene zbirke.

Knjige iz zbirke so namenjene mladim bralcem od 10. leta starosti naprej.

Zanimivosti o zbirki:

  • Je najstarejša knjižna zbirka za mladino pri nas.
  • Prva knjiga, ki je izšla v zbirki, je bila Mladost v džungli.
  • Druga knjiga te zbirke je bil ponatis Bratovščine Sinjega galeba, po kateri je zbirka dobila ime.
  • Roman Bratovščina Sinjega galeba je izšel v več kot 160 tisoč izvodih.
  • Ena najbolj priljubljenih prevedenih knjig zbirke je Mali princ, ki je tudi največkrat prevedena otroška knjiga na svetu, in sicer kar v 300 jezikih. Doslej so prodali že več kot 140 milijonov izvodov te knjige po vsem svetu.

(Povzeto po Sinji galeb, 70 let , 26. 4. 2022.)

Da počastimo tako visoki jubilej zbirke, smo pred knjižnico pripravili razstavo knjig, ki so izšle v zbirki.

Vabljeni na ogled. Prav tako si lahko knjige izposodite. Ne bo vam žal.

Lep bralni pozdrav!

Knjižničarka Andreja

NASTOP V DSO

S pesmijo in recitacijami smo se kljub vetru in mrazu potrudili priklicati pomlad.

TD: PLETARSTVO

Tudi mi smo se preizkusili v suhorobarstvu in moderni tehnologiji (interaktivna očala so zakon).

TD: 4-prometna deteljica (1.-3.r)

Z učenci prve triade smo današnji dan namenili spoznavanju in utrjevanju prometne varnosti. Skozi dejavnosti so nas popeljale prijazne moderatorke iz zavoda Varna pot. Učenci so bili zelo dejavni in so uživali v raznih dejavnostih.

Prireditev ob bližajočih se praznikih
KD Obisk gledališča in izdelava knjigice

Bilo je poučno, zabavno in ustvarjalno.

Projekt TVU: Varno v prometu

Varnost otrok, pa naj bo to pri pouku, v telovadnici, na igrišču ali v prometu je aktivnost, ki ji v šoli posvetimo veliko časa. Zelo pomembno je, da prvošolci osvojijo veščine v prometu čim prej in jih tudi aktivno izvajajo.

S prvošolci smo pogosto zunaj, bodisi da spoznavamo šolsko okolico, spremembe v letnih časih, gremo na športni dan ali opazujemo promet. Glede na to, da je naša šola locirana v centru Hriba, to pomeni, da smo pogosto »na cesti«. Torej je poznavanje varne hoje in prečkanje ceste za nas nujno potrebno.

Vsako leto nas v drugem ali tretjem tednu pouka obišče policist Policijske postaje Ribnica gospod Toni Vidmar. Skupaj se sprehodimo po pločniku do bližnjega prehoda za pešce, kjer policist demonstrira učencem pravilen način prečkanja ceste ter varno hojo tam, kjer ni pločnika.

Tudi letos smo bili dogovorjeni, da pride 30. 9.2021, a nas je obvestil, da zaradi službenih dolžnosti obisk odpade in da se srečamo, ko mu bo čas dopuščal. Zaenkrat se sami lotevamo te naloge in ugotavljamo, da potrebujemo še veliko vaje, da bodo otroci lahko samostojni v prometu. Vsakodnevno in zelo vestno pa učenci 1. razreda okrog vratu nosijo rumene rutice, da so bolj vidni na cesti, saj vsi vemo, da so otroci in njihovo vedenje na cesti nepredvidljivi.

V bližini šole imamo večje, komplicirano in nevarno križišče, zato prvošolčke v šolo spremljajo starši, stari starši ali starejši sorojenci.

Prometu in prometni varnosti bomo pri pouku posvetili še veliko pozornosti in vaje, da bodo otroci naslednje leto lahko samostojno prihajali v šolo.

 

Projekt TVU: Pošta

Tretješolci so tudi letos spoznavali Pošto. Vsako leto Pošto tudi obiščejo, kjer jih zaposleni prijazno seznanijo s svojim delom in namenom Pošte. Letos pa  obiska zaradi korona virusa niso mogli izvesti. So pa v tednu med 4. 10. in 8. 10. 2021 raziskovali, kako so si ljudje še pred nekaj leti pisali pisma, pošiljali razglednice z izletov, si voščili za praznike in rojstne dneve. Danes pa si sporočila pošiljamo kar po telefonu. Spoznavali so, kako potujejo pošiljke. Rešili so premetanke in križanko. Izvedeli so, zakaj moramo prilepiti znamko. Napisali so pismo starim staršem, na kuverto so napisali naslov in prilepili znamko. Razglednico s pozdravi so poslali učencem 2.r. podružnične šole Dolenja vas. Pisma in razglednico so odnesli v poštni nabiralnik pred Pošto. Zdaj bodo počakali, ali jim bodo učenci iz Dolenje vasi vrnili pozdrave.

 

Projekt TVU: Odmor-bralna dogodivščina

V tednu od 13. do 17. septembra, obeležujemo dan zlate knjige. To je vsesplošno slovensko kulturno gibanje in prostovoljna dejavnost, ki učence spodbuja k branju in dviga  bralno kulturo. Z učenci smo ta teden namenili pogovoru o knjigah in njihovem nastanku. Na spletu smo iskali lepe misli o  knjigah in branju ter si izdelali knjižna kazala. V šolski knjižnici, smo s knjižničarko ponovili knjižnični bonton, predstavila pa nam je tudi knjige za domače branje in bralno značko. Knjige so si učenci tudi izposodili. V petek, 17. 9. pa smo začeli s projektom ODMOR – BRALNA DOGODIVŠČINA. Učenci si vsak dan v glavnem odmoru poiščejo miren in udoben kotiček v razredu ali v zgornji avli šole in se prepustili bralnim užitkom. Da je branje čimbolj udobno, so si od doma prinesli še mehke blazine.

 

Projekt TVU: Letna šola v naravi

V ponedeljek, 27. 9. 2021, se je 6. razred z razredničarko in učiteljem športa odpravil v Strunjan v letno šolo v naravi.

Prvi dan so učenci in učenke spoznavali okolico apartmajev, kjer so bili nastanjeni in se preizkusili v plavanju. Zvečer so se odpravili na sprehod, nekateri pa so igrali tudi nogomet.

Torek se je začel z jutranjo telovadbo, nadaljeval pa z dopoldanskim plavanjem. Ker je bilo popoldne lepo in toplo vreme, so učenci in učenke nekaj časa preživeli tudi na zunanjem bazenu, kjer so se zabavali predvsem s skakanjem v vodo. Zvečer so se odpravili še na daljši sprehod v Portorož, kamor so prišli skozi predor Valeta, ki je dolg 550 metrov in skozi katerega je včasih potekala železnica. V mestu so obiskali tržnico in nakupili nekaj spominkov, nato pa so si privoščili še sladoled.

V sredo so se takoj po zajtrku vkrcali na ladjico, ki jih je popeljala do Pirana. Tam so si ogledali akvarij z zanimivimi vrstami rib in drugimi morskimi živalmi, Tartinijev trg in njegov kip, hišo Benečanko in cerkev sv. Jurija z zvonikom. Imeli so tudi nekaj prostega časa, da so lahko kupili še kakšno malenkost ali se posladkali s sladoledom. Popoldne je sledilo plavanje in še nekaj zabave na zunanjem bazenu, zvečer pa razne športne igre (odbojka, nogomet ipd.) in krajši sprehod.

Noč na četrtek je bila nemirna, saj sta jo zaznamovala bliskanje in grmenje, vendar nevihta ni trajala dolgo. Predzadnji dan se je sicer začel nekoliko hladneje in vetrovno, vendar se je čez dan postopoma ogrelo. Burja je vztrajala, zato so učenci in učenke ostali v notranjem bazenu, kjer so imeli popoldne ocenjevanje znanja plavanja za priznanja oziroma za t. i. delfine. Zvečer so se učenci odpravili še na zadnji sprehod okrog solin.

Petkovo jutro je bilo s strani nekaterih že polno pričakovanj, saj so se veselili vrnitve domov. Sledilo je še zadnje pospravljanje sob in pakiranje kovčkov, nato pa dopoldansko plavanje in kratko posedanje na plaži ob morju. Po kosilu so Strunjanu pomahali v slovo in se odpeljali proti domu.

Vreme je bilo cel teden lepo in večinoma toplo, učenci in učenke pa so se v prostem času med seboj z veseljem družili, pogovarjali in se igrali kakšno družabno igro ali kartali. Niso pozabili niti na učenje, saj so v ”morskem dnevniku” reševali razne naloge, merili temperaturo zraka in morja ter kaj prebrali in narisali. V Loški Potok so se tako vrnili polni novega znanja in lepih spominov.

Projekt TVU: Kros 1.- 4.razred

V petek, 1. 10. 2021, smo že drugo leto po vrsti v Travniku izvedli mini kros za učence od 1. do 4. razreda. Ker nam je dež močno namočil prvotno progo, smo progo premestili na poljsko pot. Kljub temu s  svojim tekmovanjem nismo ovirali kmetov, saj so večino dela na polju že opravili. So nas pa živali, ki so se pasle na bližnjih pašnikih, z zanimanjem opazovale.

Zjutraj smo se v učilnicah pogovorili o pravilih varnega vedenja na poti do tekmovališča in nazaj ter o športnem vedenju na tekmovanju.

Ko smo varno prispeli v Travnik, smo si ogledali progo in se z gimnastičnimi vajami ogreli za tek. Start in cilj sta bila na istem mestu,  proga pa nam je bila vsem vidna v celoti.

S tekom so začeli drugošolci, da so učenci 1. razreda, ki so še novinci lahko opazovali  načinom tekmovanja. Za prvošolci pa so tekli še učenci 3. in 4. razreda. Deklice so se pomerile med seboj, fantje pa med seboj. Tako so preizkušali svojo moč, vzdržljivost in hitrost. Vsi tekmovalci so se korajžno spopadli s progo in jo pogumno premagali. Na startu in cilju pa jih je spremljalo glasno navijanje in spodbujanje. Po tekmovanju so se učenci še okrepčali s sendviči in pijačo.

Na tekmovanju se nam je pridružil tudi gospod ravnatelj Andrej Starc in po zaključku tekmovanja tekmovalcem podelil osem kompletov medalj, vsem udeležencem pa čestital za udeležbo na tekmovanju.

Kljub slabi vremenski napovedi, nas je spremljalo sonce, mi pa smo preživeli lep in sproščen dan. Zadovoljni smo uredili in zapustili prizorišče in se varno vrnili v šolo.

Projekt TVU: Otroci drugod po svetu

Ob svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 3. oktobra, smo v tednu med 27.9. in 1.10.2021 z drugošolci preko različnih dejavnosti spoznavali, kako živijo otroci drugod po svetu. To smo spoznavali preko prebiranja raznih zgodb in ogledu različnih posnetkov. Učenci so zelo dobro začutili razlike med otroki, ki živijo v Sloveniji in drugod po svetu. Zelo so se jih dotaknile predvsem zgodbe revnih otrok in otrok, ki nimajo staršev. Takim otrokom pomagajo tudi nekatere organizacije. Ob tem smo nekoliko bolj spoznali tudi organizacijo UNICEF. Oblikovali smo lepe misli, ki bi jih želeli izreči otrokom po svetu. Države, katerih otroke smo spoznali, smo poiskali na globusu in jih označili z zastavico. Pri likovni umetnosti pa smo izdelali slike otrok po svetu in jih razstavili na panoju v razredu. Spoznali in igrali pa smo se tudi različne preproste igre, ki se jih igrajo otroci v drugih deželah. Tako smo spoznali tudi zanimivo, a otrokom do zdaj neznano afriško igro mancalo ali kalah, ki se jo igrajo otroci v Afriki.  

Projekt TVU: Dan jezikov
  1. septembra praznujemo Dan jezikov. Naši učenci se poleg slovenščine, učijo še angleščine. Letos pa jim je učiteljica Barbara, ki jih uči angleščino, želela predstaviti še druge jezike. Pri glasbi so v 3. razredu cel teden namenili spoznavanju ljudskih pesmi drugih narodov. Prepevali so tri ljudske pesmi:

– slovaško Tancuj, tancuj,

– nemško Widele – wedele,

– italijansko De saturre su forti.

Niso pa samo peli. Ugotavljali so tudi, če so v besedilu poznane besede, o čem govori posamezna pesem, kateri jezik je podoben našemu, katere so skupne značilnosti pesmi.

Kljub temu, da je bil samo en dan – Dan jezikov, so se dogovorili, da bodo ljudske pesmi v tujih jezikih še naprej veselo prepevali.

Projekt TVU: Motorične talne igre

Stranski vhod v našo šolo je namenjen predvsem učencem prve triade. Del dostopa do vhoda že leta izkoriščamo kot prostor za igro pri podaljšanem bivanju. Ob začetku letošnjega šolskega leta pa nas je pričakalo presenečenje. Tla imamo poslikana z različnimi motoričnimi potmi in talnimi igrami. Ker so igre naslikane prav pred učilnicama 1. in 2. razreda, se jih letos skoraj vsakodnevno poslužujemo tudi med glavnimi odmori, ali pa tudi vmes, ko zračimo učilnice. Ob teh igrah otroci razvijajo ravnotežje, kondicijo in koordinacijo. Seveda si lahko izmislijo tudi nova pravila in ob tem krepijo tudi domišljijo. Igre nam bodo prišle prav tudi pozneje pri pouku, ko bodo prvošolci spoznavali črke in števila do 20.

Projekt TVU: Živali imamo radi

V jutranjem varstvu in v podaljšanem bivanju so prvošolci kar nekaj časa namenili temam o živalih. Pogledali so si slike živali, jih prepoznavali in poimenovali. Pripovedovali so, kje živali živijo in kdo skrbi zanje.

Igrali  so domino s slikami živali, sestavljali sestavljanke živali in se igrali živalski Dobble.

Vsak otrok je povedal, katerega hišnega ljubljenčka ima, če pa ga nima, je poimenoval tistega, ki si ga želi. S pomočjo kartončkov so naredili prikaz s stolpci in ugotovili, da je muca najbolj priljubljena žival med prvošolci.

Otroci so povedali, kako skrbijo za živali, ki jih imajo doma. Ker živimo v vaškem okolju, veliko otrok prihaja s kmetij, kjer imajo doma poleg hišnih ljubljenčkov tudi druge domače živali.

S slamicami so zgradili zajčnik za zajčke, pesjak za kužka, svinjak za pujske, kletko za papige, hlev za krave, ovce, …

Ob poslušanju zvokov živali so ugotavljali, katera žival se oglaša. Poslušali in peli so živalske pesmice: Zajček Dolgoušček, Lisička, Ježek, Metuljček Cekinček, Stari Donald farmo ima, Žabe svatbo so imele, Čuk se je oženil, …

Ob poslušanju pravljic Kdo je Vidku napravil srajčico in S kozo Kiko v gore so se strinjali, da je prav, da imamo živali radi in da zanje skrbimo.

Imeli so tudi ustvarjalne delavnice. Iz odpadnega materiala so izdelali žabice, s spretnimi prstki pa so iz barvnega papirja naredili lutko – žival, ji posodili glas in lutke so oživele. Otroci so bili ob vseh dejavnostih ustvarjalni. Ob tem pa so se tudi zabavali.

 

 

Projekt TVU: Evropski dan jezikov

V petek, 24. 9. 2021, so v 6., 7. in 8. razredu pri pouku angleščine obeležili evropski dan jezikov, ki ga praznujemo 26. septembra vsako leto.

Učenci so pri urah angleščine poslušali avdio posnetke različnih jezikov in se s tem preizkusili, koliko jezikov prepoznajo po njihovi izgovorjavi. Jezike so uvrstili v ustrezne skupine in se naučili nekaj vsakdanjih izrazov v španščini, francoščini, nemščini in italijanščini. Spoznali so, da tudi angleščina ”ni samo ena” oziroma da poznamo več njenih različic, ki se med seboj razlikujejo po naglasu in včasih tudi po besedišču.

Za konec so poslušali še nekaj glasbe v melodični španščini.

Projekt TVU: Ekskurzija v Posočje

V petek, 17. 9. 2021, so se v Posočje s spremljevalkama učiteljico Marijo Košir in Mojco Troha odpravili učenci 8. in 9. razreda. Njihov cilj je bil spoznavati Slovenijo, njene zgodovinske in geografske značilnosti, naravno in kulturno dediščino naše dežele. 

Najprej so obiskali Kostanjevico nad Novo Gorico. Tam so si ogledali cerkev, grobnico  francoske kraljeve družine Bourbonov in knjižnico Stanislava Škrabca. Ta knjižnica hrani okoli 16 500 knjig in obiskali so jo ravno na dan zlate knjige 17. septembra. Ena najpomembnejših knjig, ki jo hrani knjižnica, je slovnica slovenskega jezika, avtorja Adama Bohoriča, Zimske urice, ki ima tudi lastnoročno posvetilo avtorja iz 16. stoletja. Posebnost knjižnice je, da so knjige zložene po velikosti. Tu na Kostanjevici je več kot štirideset let deloval pater, največji jezikoslovec 19. stoletja Stanislav Škrabec, ki se je rodil v Hrovači pri Ribnici. Še danes je po njem imenovana Škrabčeva ulica. Videli so tudi čudovit vrt, ki ga krasijo vrtnice burbonke. 

Pot so nadaljevali po dolini reke Soče do Kobarida. Tam so si ogledali muzej prve svetovne vojne, ki je na učence naredil globoke vtise, saj so spoznali , kakšno gorje je povzročila vojna. KAJ TAKEGA SE NE SME NIKOLI VEČ PONOVITI. VSI IMAMO PRAVICO ŽIVETI V MIRU. 

Nadaljevali so pot ob reki Soči, občudovali pokrajino, našo zeleno deželo, neokrnjeno naravo, spoznali pesnika Simona Gregorčiča, ki je napisal o Soči eno najlepših pesmi. Pot jih je vodila v Triglavski narodni park, ogledali so si dom Trenta, kjer je informacijsko središče Triglavskega narodnega parka. Spoznali so naravne lepote in kulturno dediščino v narodnem parku in se naučili, da moramo naravo ohraniti tudi bodočim rodovom. 

Čakal jih je še zadnji ogled, izvir reke Soče v dolini Trenti. Bili so ob njenem izviru, opazovali pokrajino, občudovali šumenje reke, njene brzice in vzeli vzorec kamnin. 

Na poti so devetošolci predstavili kratke referate o alpskih rastlinah, živalih, podnebju, rastju, naseljih, pesnikih in pisateljih, ki so tu delovali. Kljub deževnemu vremenu, ki jih je spremljal zjutraj, so doživeli lep, zanimiv, poučen, sončen dan v Posočju. 

Projekt TVU: Prvič v šolsko konjižnico

Danes, 17. 9. 2021 smo se s prvošolci prvič podali v šolsko knjižnico, saj je niso zaradi korona virusa obiskali že več kot eno leto.

S knjižničarko Andrejo Mohar Montanič so se pogovarjali o knjigah, izposoji knjig in skrbi za izposojene knjige.

Pokazala jim je mesto, kjer si bodo prvošolci lahko sami izbirali knjige v letošnjem šolskem letu. Knjižnico bomo skupaj obiskovali enkrat tedensko.

Izvedeli so tudi, da se je na ta dan pred »mnogimi« leti rodil in po 80 – tih letih na isti dan umrl slovenski pisatelj France Bevk.  V knjižnici so si ogledali tudi njegovo fotografijo.

Za tem jim je prebrala pravljico Stefana Gemmela z naslovom Nekoč je bila … Otroci so se udobno namestili in poslušali, kako je miška poskušala najti mir za branje.

Za zaključek je knjižničarka prvošolcem podelila knjigo Ponikalnice Miroslava Košute in ilustratorke Suzi Bricelj. To je knjiga ugank z » rimo in soljo«.  Učencem knjigo podarja Društvo bralna značka Slovenije – ZPMS Zveza prijateljev mladine.

 

 

TD - Obisk podjetij v okviru Dnevov odprtih vrat kočevskih podjetij 2021
Projekt TVU: Obisk na Krasu

V petek, 10. 9. 2021, so se učenci 6. in 7. razreda ter spremljevalci odpravili na ekskurzijo. Njihov cilj je bil spoznavati Slovenijo, njene zgodovinske in geografske značilnosti ter naravno in kulturno dediščino naše dežele.

V Lokvi so videli najstarejšo pršutarno na Krasu in spoznali, kako je človek že v preteklosti znal izkoristiti, kar mu ponuja narava. Kraška burja suši pršut še danes. Nato so se podali v Lipico in z vodičko spoznali konje lipicance, kako jih hranijo in  dresirajo. Ogledali so si njihove hleve, videli konje na pašnikih in jih lahko tudi pobožali. Posebej všeč so jim bili mali konjički – poniji.

V Tomaju so spoznali življenje in delo pesnika Srečka Kosovela, si ogledali Kosovelovo domačijo, videli knjige, predmete, ki jih je pesnik uporabljal: klavir, violino, njegova očala, slike družine Kosovel. Šli so tudi na pokopališče na pesnikov grob. Umrl je star komaj 22 let.

V Štanjelu so občudovali kraško hišo, grajeno iz kamna in velik vodnjak, ki je služil za oskrbo z vodo. Ogledali so si tudi slike znanega slikarja s Krasa Lojzeta Spacala v galeriji v Štanjelu.

Preživeli so lep sončen dan in občudovali naše naravne lepote in našo kulturno dediščino.

                                                                                                                                                           

 

Projekt TVU: Vzgoja za zdravje (4.r)

V ponedeljek, 6. 9. 2021 je diplomirana medicinska sestra Anka Debeljak v 4. razredu izvedla VZGOJO ZA ZDRAVJE. Najprej se je z učenci pogovarjala, kaj je pomembno za njihovo zdravje (počitek, osebna higiena, zdrava prehrana, prosti čas, telesna dejavnost, gibanje v naravi in varnost v prometu).

Nato so ponovili znanje o pomenu zdravih zob in praktično povadili tehniko čiščenja zob z zobno ščetko in zobno nitko.

Sledila je delavnica Preprečevanje poškodb. Pogovarjali so se o varnosti pri različnih vrstah gibanja, skrbi za lastno zdravje in zdravje bližnjih ter preprečevanju poškodb in zastrupitev. Opredelili so vrste nezgod in poškodb. Ogledali so si označbe na praznih embalažah čistil in se pogovarjali o nevarnih snoveh. Naučili so se, kako hitro in učinkovito prijavimo nesrečo ali nezgodo in kaj moramo povedati. Dva učenca sta zaigrala klic na pomoč na 112.

Zadnji del je bil namenjen prvi pomoči. Medicinska sestra je učencem pokazala položaj nezavestnega. Na sošolcih, dojenčkih (lutkah) in medvedkih so vadili imobilizacijo ter povijanje ran na rokah, nogah in glavi. Povoje in gaze so odnesli domov in se v povijanju preizkusili še doma. Učenci so ves čas sodelovali in bili za delo motivirani.

 

Projekt TVU: Jesenski pohod v Lom

V četrtek, 9. 9. 2021 smo z učenci od 1. do 5. razreda izvedli prvi letošnji športni dan – POHOD. Ob 8.20 smo se zbrali v razredu. Preverili smo, ali smo vsi primerno obuti in oblečeni. Pogovorili smo se tudi o varni hoji ob prometni cesti in po kamnitih stezah. Po malici smo se odpravili  na pot. V organizirani skupini smo odšli na pohod po cesti na vrh Hriba in od tam po poljski poti v Lom. Na poti smo naredili nekaj krajših postankov. Na cilju smo si privoščili prigrizek in pijačo, otroci pa so se na travniku lahko tudi lovili, se žogali ali igrali z različnimi športnimi pripomočki. Po počitku smo se odpravili proti šoli in tako opravili krožno pot. Tudi na poti nazaj smo opravili nekaj krajših postankov, da so se otroci lahko osvežili s pijačo. Pot nas je vodila mimo številnih pašnikov, kjer se še danes pasejo krave in drobnica, vse več pa je tudi konj. Danes za živino skrbi električni pastir, včasih pa so za živino skrbeli naši dedki in babice. Otroci so se spomnili, da so jim o tem že pripovedovali stari starši. Učencem je bilo na športnem dnevu lepo. Vrnili smo se rahlo utrujeni, a zadovoljni. Naše druženje  smo zaključili ob 12.40.

 

 

Sprejem v prvi razred